share on facebook share on twitter share on mail share on linkedin share on google plus share on whatsapp
Winnaars 2016 Winnaars 2016

Waarom vrijwilligersprijzen?

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, en talloze mensen doen het met veel inzet en plezier. Maar de grote diversiteit aan vrijwilligersactiviteiten is bij veel mensen nog onbekend. Daarom reikt Martin van Rijn, staatssecretaris van VWS op 7 december 2016, internationale vrijwilligersdag, - voor de zesde keer - de Meer dan handen vrijwilligersprijzen uit.

Met deze prijzen zetten we inspirerende voorbeelden in het zonnetje én spreken onze waardering uit voor al die vrijwilligers die zoveel mogelijk maken.

Op 1 november a.s. worden de genomineerden bekend gemaakt op deze website. Vanaf dat moment is het mogelijk om te stemmen op je favoriete project/organisatie of vrijwilliger.

De prijzen

We reiken prijzen uit aan vrijwilligersorganisaties, -projecten en burgerinitiatieven maar ook aan individuele vrijwilligers die van onschatbare waarde zijn (geweest) voor een vrijwilligersproject of -organisatie. Zij komen in aanmerking voor de VriendenLoterij Passieprijs.

In de categorieën lokale/regionale vrijwilligersorganisaties en -projecten en landelijke vrijwilligersorganisaties en -projecten selecteert een vakjury per categorie 1 winnaar. Deze winnaars ontvangen naast een sculptuur een geldprijs van elk € 5.000, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij.

De vrijwilliger die de VriendenLoterij Passieprijs wint, krijgt een reischeque en zakgeld ter waarde van € 1.000.

© 2016 Movisie